باسمه تعالی
بعد الحمد و الصلاه
رشته مدیریت از جمله عرصه های علوم انسانی است که ضرورت نظریه پردازی بومی در آن بیش از دیگر عرصه ها پررنگ می نمایاند. چرا که تلاش هایی اگر چه نه در حدّ وافی لیکن در حدّی نسبتاً مقبول در دیگر حوزه ها هم چون اقتصاد و حقوق صورت گرفته است امّا نظریه پردازی بومی و الگوسازی مبتنی بر واقعیّت های میدانی جامعه اسلامی-ایرانی در شاخه های گوناگون مدیریت هم چنان در دوران نخستین تکوّن خویش به سر می برد.
این ضرورت آن گاه بیشتر خودنمایی می کند که مدیریّت دانشی تجربه محور است و تجربه هایی که محور تحلیل و نظریه سازی قرار می گیرند با باورها، فرهنگ و آداب و رسوم و حتّی وضعیت اقتصادی میدان تولید آن تجربیات ارتباطی تنگاتنگ دارند.
دانشگاه عدالت بر این اساس رشته مدیریت را از جمله رشته های بنیادین در اساسنامه خود برشمرده است. ترجمه کتاب «مبانی رفتار مصرف کننده» که حاصل زحمت برادر بزرگوار جناب آقای دکتر مختاری و همکاران ارجمند ایشان می باشد مقدّمه ای است برای آن چه که در اساسنامه دانشگاه با عنوان نگاه نقادانه به مبانی نظری علوم انسانی غیر بومی شناخته شده است چرا که نخستین گام در عرصه تولید محتوا در علوم انسانی آشنایی تامّ و جامع با مبانی نظریات رقیب است.
امید آن که خداوند متعال این زحمت را در کفه حسنات این عزیزان قرار داده و جامعه علمی کشور را از برکات این اثر منتفع فرماید.
محمد حسین بیاتی
رئیس دانشگاه عدالت